Betaling på stedet (BPS)

Ændret den Thu, 07 Mar 2024 kl. 02:16 PM

Funktionen "Betaling-på-stedet" (BPS) er designet til at lette betalinger og sikre en hurtig ekspedition af dine kunder ved f.eks. udbringning, bordbestilling eller udekørende services. Dertil har funktionen til formål at sørge for, at alle dine ordrer integreres og registreres i en digital journal. Hvis du driver en virksomhed, der omsætter for mindre end 10 millioner kroner, er det per 1. januar 2024 (for visse brancher) et krav fra Skattestyrelsen at have digital salgsregistrering. Læs mere her.

Eksempler på anvendelsesscenarier

ForretningstypeAnvendelse
PizzariaEt pizzaria modtager og tager imod bestilling på deres kassesytem (POS), udprinter køkkenbon, forbereder og leverer maden. Herefter bruges BPS til at lave betalingen ved at finde ordren under enten bord- eller oversigt over åbne ordrer.
Restaurant med bordeHer kan du bruge BPS til at betjene kunden ved bordet.
Mobil servicevirksomhedEksempelvis vil udekørende reparationsfirmaer, vinduespudsere eller lignende kunne benytte sig af BPS.

Funktioner

EnhedFunktioner
TerminalBordoversigt - se alle ordrer, som er oprettet på et bord
TerminalSe åbne ordrer, som er oprettet på POS
TerminalPrint en detaljeret kvittering til kunden
TerminalPrint proformakvittering
POSKør en afstemning via POS, og luk her alle dine åbne terminaler
POSUploader automatisk alle transkations- og omsætningsdata til Flatpay portal
POSKasserapporten indkluderer alle omsætningstal for alle dine terminaler
TerminalUdelukkende engelsk på nuværende tidspunkt

Ønsker du at tage funktionen i brug? Kontakt da vores support: info@flatpay.dk

Sådan bruger du "BPS"

Step 1:

1. Sørg for, at alle terminaler er tændt og online
  2. Sørg for, at din POS er tændt og online

Step 2:

1. Log ind på din POS
  2. Gå til Menuen (via de tre hvide streger i venstre hjørne)
  3. Tryk på "Forbind til Terminalen"

Step 3:

Du får nu en oversigt over "Mine terminaler" & "Alle terminaler". "Mine terminaler" er de terminaler, som er tilknyttet den pågældende POS, "Alle terminaler" er de terminaler, som er tilknyttet det pågældende CVR-nummer.

1. Start med at vælge den terminal, som skal være den primære POS-terminal. Den primære terminal er den, din POS sender til, når du trykker på "kortbetaling"
  2. Herefter kan du vælge de terminaler, som du ønsker skal være "sekundære"
  3. Tryk på de tre prikker ud for terminalen, som du ønsker have "BPS" installeret

Log ind på den terminal, som skal køre "BPS"

Når du er logget ind, kan du efterfølgende vælge, om du vil se din bordordre eller åbne ordre-oversigt.

Sådan ses bordoversigten og bordets indhold

Sådan ses ordreoversigten og ordrens indhold

Ny terminaloversigt på din POS

Din "Terminaloversigt" vil fremover se således ud:

• "Mine terminaler": De terminaler, som er tilknyttet til den POS, som du står ved.
  • "Alle terminaler": De terminaler, som er registeret på CVR-nummeret.

BPS afstemmer alle dine terminaler

1. Når du bruger "BPS", og du lukker din kasse, vil alle dine terminaler fremadrettet blive afstemt. Hvis en terminal er slukket, så vil den automatisk afstemme næste gang, den tændes eller er online.
  2. Alle Z-rapporter uploades til Flatpay portalen.