SAF-T

Ændret den Fri, 19 Jan 2024 kl. 10:39 AM

Fra den 1. januar 2024 blev virksomheder pålagt at benytte et digitalt salgssystem, som kan udveksle data i SAF-T-formatet.

SAF-T, der står for Standard Audit File for Tax, er en international standard for elektronisk udveksling af pålidelige regnskabsdata mellem virksomheder og skattemyndigheder. Formålet med SAF-T er at lette effektiv og standardiseret kommunikation af finansielle oplysninger, hvilket gør det lettere for skattemyndigheder at udføre revisioner og sikre overholdelse af skatteregler.

SAF-T-formatet omfatter typisk detaljerede oplysninger om transaktioner, hovedbogsindtægter og anden relevant finansiel information. Denne standardiserede filformat sigter mod at optimere revisionsprocessen, reducere fejl og forbedre gennemsigtigheden i skatterapporteringen. Forskellige lande kan have deres egne versioner eller tilpasninger af SAF-T for at imødekomme deres specifikke skatteregler.

Implementeringen af SAF-T er ofte en del af bredere bestræbelser på at digitalisere og automatisere skatterelaterede processer, hvilket forbedrer nøjagtigheden og effektiviteten af finansiel rapportering og skatteoverholdelse. Det giver en struktureret måde at overføre finansielle data elektronisk, hvilket gør det lettere for både virksomheder og skattemyndigheder at administrere og udveksle information.