POS: Näin lopetat myyntipäivän

Muokattu Ke, 28 Elo klo 12:42 PM

POS: Näin lopetat myyntipäivän

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten lopetat myyntipäivän, tasaat kassan ja luot loppuraportin käyttäessäsi Flatpayn POS-järjestelmää. On tärkeää, että seuraat näitä ohjeita tarkasti, jotta kaikki myynnit, käteismaksut ja muut maksutavat tulevat rekisteröidyksi, ja päivä suljetaan oikein.

Edellytykset

• Varmista, että kaikki päivän myynnit on suoritettu loppuun.
  • Varmista, että sinulla on oma käyttäjä-ID:si ja PIN-koodi, sillä tarvitset niitä kassan sulkemiseen.
  • Varmista, että POS-järjestelmä ja siihen liitetyt laitteet, kuten kuittitulostimet ja maksupäätteet, ovat online-tilassa ja toiminnassa.

Step-by-step -ohje

Siirry kassan hallintaan

• Siirry POS-järjestelmän aloitusnäytöltä sivuvalikkoon.
  • Klikkaa valikosta “Kassan hallinta”.

Huom.: Tällä sivulla näet tärkeimmät myyntitietosi, kuten kokonaismyynnin, korttimaksutapahtumat, käteismaksutapahtumat, muut maksutapahtumat ja palautukset.

Tasaa käteiskassa (Vaihe 1)

• Kassan sulkemisen ensimmäinen vaihe on käteiskassan laskeminen ja kassan tasaaminen.

• Varmista kirjautumistiedot: Ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen, varmista näytön yläreunasta, että näet oman nimesi, ja olet näin ollen kirjautuneena oikealla käyttäjätilillä.

• Klikkaa “Tasaa kassa”: “Tasaa kassa”-painike vie sinut seuraavalle näytölle.

• Laske manuaalisesti käteisen määrä kassassa.

• Klikkaa “Syötä käteisen määrä kassassa”-painiketta syöttääksesi laskemasi käteisen määrän kassassa.

• Klikkaa “Sulje kassa”: Kun olet laskenut käteisen, ja syöttänyt lasketun käteisen määrän kassaan, klikkaa “Sulje kassa” ja siirryt seuraavaan vaiheeseen.

Huom!: On tärkeää, että käteisen määrä lasketaan ja syötetään oikein. Väärät tai epätarkat tiedot johtavat ongelmiin esimerkiksi kirjanpidossa.

Lopeta myyntipäivä (Vaihe 2)

• Klikkaa “Sulje päivä”: Siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla “Sulje päivä”-painiketta kassan hallinta-sivulla.
  • Luo Z-raportti: Järjestelmä luo ja tulostaa automaattisesti Z-raportin, mikäli järjestelmään on yhdistetty kuittitulostin. Muuten Z-raportti ladataan Flatpay-portaaliin.
  • Käsittele virheet: Mikäli POS-järjestelmä havaitsee ongelmia tietojen noutamisessa palvelimelta tai maksupäätteeltä, näet virheilmoituksen, jossa kerrotaan, mitkä ongelmat on ratkaistava.

Tärkeää: Jos missään kohtaa kassan sulkemista kohtaat virheilmoituksen, on tärkeää, että seuraat näytölle tulevia ohjeita ratkaistaksesi ongelmat ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä.

Tarvitsetko apua?
Jos kohtaat ongelmia tai sinulla herää kysyttävää, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, puh. 09 424 567 67 tai sähköpostitse, info@flatpay.fi.