POS: Näin aloitat myyntipäivän

Muokattu Ke, 28 Elo klo 12:41 PM

POS: Näin aloitat myyntipäivän

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten kirjaudut sisään kassajärjestelmääsi, ja aloitat myyntipäivän. On tärkeää, että jokainen henkilökunnan jäsen käyttää omaa, henkilökohtaista käyttäjä-ID:tään ja PIN-koodiaan kassajärjestelmään kirjautumiseen, jotta päivän aikana tehtävät toiminnot ovat jäljitettävissä. Tämän linkin kautta löydät ohjeet siihen, miten luot henkilökunnallesi omat kirjautumistunnukset POS-järjestelmään.

Tässä ohjeessa opastetaan myös, miten varmistat maksupäätteen ja kuittitulostimen yhteyden ennen myyntipäivän aloittamista.

Edellytykset

• Jokaisella henkilökunnan jäsenellä on oltava kirjautumiseen oma käyttäjä-ID ja PIN-koodi. Kirjautumistunnukset voidaan luoda Flatpayn portaalissa.
  • Varmista, että POS-järjestelmä on päällä ja se on yhteydessä internetiin.

Step-by-step -ohje:

Kirjaudu POS-järjestelmään:

• Siirry kirjautumisnäytölle:
    Käynnistä POS-järjestelmä. Kirjautumisnäyttö aukeaa automaattisesti.

• Syötä oma käyttäjä-ID:si:
    Syötä oma 4-numeroinen käyttäjä-ID:si.

• Syötä PIN-koodi:
    Kun olet syöttänyt käyttäjä-ID:n, syötä PIN-koodi. Näin kaikki kassajärjestelmässä tekemäsi toiminnot saadaan jäljitettyä.

• Klikkaa “Kirjaudu sisään”:
    Kun olet syöttänyt kirjautumistiedot, klikkaa “Kirjaudu sisään”-painiketta.

Huom.: Jokaisen työntekijän on käytettävä omaa henkilökohtaista käyttäjä-ID:tään ja PIN-koodia sisäänkirjautumiseen. Tämä varmistaa, että kaikki tehtävät toiminnot, kuten myynnit, alennukset ja palautukset ovat jäljitettävissä oikeaan henkilöön.

Aloita myyntipäivä määrittämällä käteiskassa:

• Laske käteisen määrä:
    Aloita kassan avaaminen laskemalla käteiskassan määrä.

• Klikkaa “Syötä kassa”-painiketta:
    Laskettuasi käteisen määrän kassassa, klikkaa “Syötä kassa”-painiketta POS-järjestelmässä.

• Syötä käteisen määrä:
    Syötä laskemasi käteisen määrä kassassa.

• Klikkaa “Aloita päivä”:
    Kun olet laskenut käteisen määrän ja syöttänyt sen kassajärjestelmään, klikkaa “Aloita päivä” aloittaaksesi myyntipäivän.

Huom.: Raportoinnin kannalta on äärimmäisen tärkeää, että käteisen määrä on laskettu ja syötetty oikein kassaan.

Varmista laitteiden yhteydet – tulossa pian!

• Tarkista maksupäätteen ja kuittitulostimen yhteysilmaisimet:
    Ennen myynnin aloittamista, tarkista POS-järjestelmästä, että maksupääte ja kuittitulostin ovat yhteydessä järjestelmään.

• Suorita tarvittaessa vianmääritys:
    Jos havaitset yhteysvikoja, klikkaa “?”-symbolia POS-sovelluksessa saadaksesi tietoa vianmäärityksestä.

Vinkki
On tärkeää selvittää mahdolliset yhteysviat ennen myynnin aloittamista, jotta mahdolliset yhteysvioista johtuvat häiriötilanteet vältetään.

Tarvitsetko apua?
Jos kohtaat ongelmia tai sinulla herää kysyttävää, olethan yhteydessä asiakastukeemme puhelimitse, puh. 09 424 567 67 tai sähköpostitse info@flatpay.fi.